Vuohenputki

vuohenputki

Vuohenputken maku muistuttaa porkkaanaa. Siksi tuore vuohenputki on mainio makulisä esimerkiksi salaattien joukkoon tai korvaamaan porkkanan makua muhennoksissa. Siitä saa myös maukkaan peston, kun sen joukkoon lisää pestokastikkeen aineksia. Vuohenputkea voidaan käyttää pinaatin ja kaalin tapaan valmistettuna esimerkiksi keittojen tai piirakoiden joukossa.

Kuivattuna vuohenputkea voidaan käyttää mausteena ympäri vuoden. Kasvin lehdet sisältävät rautaa ja C-vitamiinia.

Vuohenputkea on helppo kerätä, sillä se kasvaa yleensä runsaina kasvimattoina. Kerää keväällä ruoaksi vain suppuiset ja nuoret lehdet, sillä ne ovat maultaan ruoanlaittoon kaikkein parhaimpia. Vuohenputki on yksi varhaisimmista villivihanneksistamme.

Vuohenputkea ollaan aikoinaan käytetty kihdin hoitoon. Murskattuja lehtiä kääritään kihdin vaivaamaan kohtaan ja annetaan vaikuttaa. Vuohenputkella on myös virtsarakko- ja nivelvaivoihin parantava vaikutus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s