Vuohenputki

vuohenputki

Vuohenputken maku muistuttaa porkkaanaa. Tuore vuohenputki kelpaa sellaisenaan esimerkiksi salaattien joukkoon, mutta siitä saa myös maukkaan peston, kun sen joukkoon lisää pestokastikkeen aineksia. Lisäksi vuohenputkea voidaan käyttää pinaatin ja kaalin tapaan valmistettuna esimerkiksi keittojen tai ipirakoiden joukossa. Kuivattua vuohenputkea voidaan käyttää mausteena ympäri vuoden. Vuohenputken lehdet sisältävät rautaa ja C-vitamiinia.

Vuohenputkea on helppo kerätä, sillä se kasvaa yleensä runsaina kasvimattoina. Kerää keväällä ruoaksi vain suppuiset ja nuoret lehdet, sillä ne ovat maultaan ruoanlaittoon kaikkein parhaimmat. Vuohenputki onkin yksi varhaisimmista villivihanneksistamme.

Vuohenputkea ollaan aikoinaan käytetty myös kihdin hoitoon. Murskattuja lehtiä kääritään kihdin vaivaamaan kohtaan ja annetaan vaikuttaa. Vuohenputkella on myös virtsarakko- ja nivelvaivoihin parantava vaikutus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s