Suklaakakkupohja

suklaakakkupohja-2

Tämä perusresepti suklaakakkupohjalle toimii erittäin hyvin erilaisissa kakkuvariaatioissa. Kun sen sisään laittaa reilusti marjoja ja kermaa, lopputulos on erittäin maukas. Pohja pysyy kauniisti koossa myös nakukakuiss, eli aikaa kakun koristeluun ei tarvitse tuhlata.

Suklaakakkupohja (18 cm vuokaan):

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 50 g voita, sulatettuna
  • 1,5 dl maitoa (kevyt tai täys)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • ¼ tl suolaa

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat voilla tai margariinilla.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kananmunien kannattaa olla huoneenlämpöisiä, niin vaahdotus onnistuu nopeammin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos jauhot vaikuttavat kokkareisilta, siivilöi ne. Sulata voi ja sekoita se maidon joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja maito-voi seos vuorotellen muna-sokerivaahdon sekaan varovasti nostellen. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 40-50 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua pinnasta liikaa, voit peittää sen leivinpaperilla. Älä kuitenkaan avaa uuniluukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana, sillä muuten kakku voi lässähtää. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin leikkaat sen kerroksiin.

Täytä, koristele ja nauti!

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s