Mallasleipä

mallasleipä-2
Yksi iso leipä:
 • 3 dl kaljamaltaita
 • 5 dl vettä
 • 5 dl tummaa olutta (holiton käy)
 • 1/2 pss kuivahiivaa tai reilu puoli palaa tuorehiivaa
 • 4 dl ruisjauhoja
 • 2 dl pellavarouhetta
 • 2 dl auringonkukansiemeniä
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 1-1,5 dl siirappia
 • suolaa
Keittele kaljamaltaita vedessä niin, että maltaat imaisevat nesteen itseensä. Lisää joukkoon olut. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään, noin 2 dl:aan vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin mallasseos. Anna taikinajuuren pulputella liinan alla rauhassa vähintään tunti.
Lisää taikinajuureen kaikki aineet paitsi vehnäjauhot. Sekoita. Alusta taikinaa käsin ja lisää siihen pikkuhiljaa vehnäjauhoja joukkoon. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi, eli siihen ei tarvitse lisätä  ylettömiä määriä vehnäjauhoja.
Pyöräytä taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Peitä liinalla ja anna levätä sen aikaa, kun uuni lämpiää. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.
Tämä makua täynnä oleva leipä kannattaa maun vuoksi vuolla puukolla siivuiksi ja nauttia aidon voin kera!

Cocktailpalat

lohicocktail
Vaihtamalla leipään nesteeksi oluen sijaan veden, saat leipään maltillisemman maltaisen maun. Silloin leipä toimii erinomaisena pohjana cocktailpaloille.

Noin 30 kpl cocktail-paloja:

Tee leipä yllä olevan ohjeen mukaan, mutta vaihda oluen tilalle vettä.

Leikkaa jäähtynyt leipä cocktailpaloja varten siivuiksi ja painele siivuista pyöreän muotin kanssa suun kokoisia paloja. Voit myös tehdä paloista neliöitä, niin leipää menee vähemmän hukkapaloiksi.

Lohipalat:

 • 1 prk creme fraichea
 • sitruunaa
 • 100g + 100 g kylmäsavulohta
 • tilliä
 • 1 kananmuna (tai vain keltuainen) keitettynä
 • suolaa
 • sitruunapippuria
 • mätiä (koristeluun)

Hienonna tilli ja kananmuna. Leikkaa puolet (100g) lohimäärästä pieniksi paloiksi. Sekoita aineet creme fraichen joukkoon. Lisää mausteet ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Anna täytteen veteytyä jääkaapissa ennen koristelua ja koristele leivät vasta ennen leipien nauttimista.

Lusikoi täyte leipien päälle ja koristele:

Pilko toisesta osasta lohta pieniä siivuja koristeluun. Kuori sitruunasta muutama kuoripala ja leikkaa niistä pieniä koristesiivuja. Kokoa koristeet leivän päälle niin, että lohipala tulee täytteen päälle, sitten mäti, sitruunasiivu ja lopuksi pieni tukko tilliä.

Lihapalat:

lihacocktail

 • 1 pkt pippurinautaa
 • ½ pkt ruohosipulituorejuustoa
 • ½ paprika
 • paprikajauhetta
 • 1,5 cm pala purjoa
 • suolaa
 • persiljaa

Leikkaa paprika todella pieniksi kuutioiksi. Jätä osa paloista sivuun koristelua varten. Pese purjo ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna persilja. Sekoita aineet tuorejuuston sekaan. Mausta paprikajauheella ja suolalla. Levitä täyte leipien päälle. Täytettä ei tarvitse olla paljon, ohut kerros riittää. Leikkaa lihasiivut puoliksi ja pyöritä niistä kauniita rullia leipien päälle. Koristele paprikakuutioilla ja persiljalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s