Isänpäivän suklaakakku

suklaakakku_isanpaiva3

Isänpäivä lähestyy, joten on aika ryhtyä kakkutalkoisiin. Tässä kakussa pohjana on suklaakakku. Täytteenä on marjoja, kermaa ja mascarponea. Erillisiä kostutuksia tämä kakku ei kaipaa, sillä suklaakakku on itsessään jo hyvin täyteläinen ja täytteenä olevien pakastemarjojen sulaessa ne kostuttavat samalla myös kakkupohjan. Nakukakku päästää leipojan myös helpolla, kun viimeistelyä ei tarvitse jännittää – päälle laitetaan vain ronskisti samat täytteet kuin kakun väliinkin ja voilá! Kakku on valmis!

suklaakakku_isanpaiva

Isänpäivä kakku (n. 8 hengelle):

1 annos suklaakakkupohjaa

Täyte:

  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 pss (kotimaisia) pakastemustikoita
  • 1 pss (kotimaisia) pakastevadelmia

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Voit tehdä kakkupohjan jo edellisenä päivänä, niin kakun leikkaaminen osiin on helpompaa.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone sekä sokerit.

Laita kakkupohjan pohjimmainen kerros tarjoilualustalle. Voit tehdä kolmesta leivin- tai voipaperisiivusta kakkupohjan alle reunat, jotka voit vetää kakkupohjan alta pois, kun kakku on valmis. Näin tarjoilualusta ei sotkeennu.

Levitä kakkupohjan päälle 1/4 vadelmista ja mustikoista. Lisää päälle 1/4 kerma-mascarponevaahtoa. Vaahtoa ei tarvitse levittää, sillä se levittyy, kun painat seuraavan kerroksen kerman päälle. Vaahto kannattaa laittaa siksi kakun keskelle. Toista sama kahdelle seuraavalle kerrokselle. Kun olet saanut viimeisen kakkupohjan kakun päälle, sivele siihen ensin kerma-mascarponevaahto ja lisää marjat vasta vaahdon päälle. Näin koristeet eivät lähde vierimään kakun päältä pois. Kakun päälle laitettavat marjat kannattaa lisätä vasta hetkeä ennen tarjoilua, ellet käytä kakussa tuoreita marjoja. Jos siis teet kakun ennakkoon, tee loppuviimeistely vasta ennen h-hetkeä. Näin kakku pysyy prameana aina tarjoiluun saakka.

Oikein hyvää isänpäivää kaikille isille!

suklaakakku_isanpaiva2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s