Churrot

Maistuisiko munkki, muttet jaksa ryhtyä taikinan vaivaamiseen? Silloin kannattaa kääntyä munkin espanjalaisen sukulaisen, churron, puoleen. Churrotaikina valmistuu kädenkäänteessä ja paistamiseenkaan ei mene kuin hetki, sillä churrot ovat tikkumaisen mallinsa vuoksi nopeita kypsymään.

Voit käyttää churrojen paistinöljynä kookosrasvaa (eli ns. munkinpaistorasvaa) tai esimerkiksi perinteistä rypsiöljyä.

Churrot (4-6:lle):

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl öljyä
  • ripaus suolaa

Paistamiseen:

  • öljyä tai kookosrasvaa

Päälle:

  • sokeria

Kiehauta vesi, öljy ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, nosta kattila pois liedeltä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Taikinan tulee olla tanakkaa, muttei liian kovaa. Jos taikina tuntuu liian jämäkältä, lisää sen joukkoon vähän vettä.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on suurehko tylla. Jos sinulla ei ole tyllaa tai pursotuspussia, laita taikina kestävään muovipussiin ja tee päähän reikä. Tällä tavoin churroista tulee sileäpintaisia (kuten kuvassa).

Kaada kattilaan öljyä noin 10 cm korkudelle, niin että churrot mahtuvat paistumaan siinä. Öljyn kokonaismäärä riippuu kattilasi koosta. Kuumenna öljy noin 190 asteiseksi.Voit testata, onko öljy tarpeeksi kuumaa koepaistamalla palan taikinaa. Jos churro alkaa ruskistua heti, öljy on sopivan lämpöistä.  Katso, että lähellä on kattilankansi siltä varalta, että öljy alkaa roiskua.

Pursota taikinasta noin 10 cm pituisia churrroja öljyyn ja paista noin kaksi minuuttia (riippuen churron paksuudesta) kunnes ne ovat kullanruskeita. Paista vain muutama churro kerrallaan, ettei öljyn lämpötila laske liikaa ja että churrot mahtuvat paistumaan rasvassa. Nosta valmiit churrot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi niistä pois.

Pyörittele churrot lopuksi sokerissa.

Vinkki: Voit halutessasi maustaa sokerin kanelilla, niin saat kanelichurroja. Voit myös sulattaa churrojen kaveriksi suklaata ja dipata niitä siihen. Churrot pitävät myös kermavaahtodipistä!

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s