Voikukkasima

02E71FDF-511E-4F0D-8B8F-BCB3315DC65A.jpeg

Kesä on yhtä juhlaa ja siksi se kaipaa siivittäjäkseen paljon kuplajuomia. Yksi hyvä kuplakaveri kesäksi on voikukkasima. Voikukka antaa perinteiseen simaan ihanan kesäisen ja kukkaisen vivahteen peittämättä kuitenkaan perinteisen siman makua. Lisäksi tässä reseptissä on hieman mustaa teetä, joka sopii mainiosti voikukan makupariksi.

Voikukkasima (noin 4,5 l):

  • 500 g voikukkasiirappia
  • 4 l vettä
  • 1 pussi mustaa teetä
  • 1 sitruunan mehu
  • herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen:

  • sokeria
  • rusinoita

Tee voikukkasiirappi. Jos haluat simaasi vahvemman voikukan maun, tee siirapistasi vahvempaa lisäämällä keitettävien voikukan terälehtien määrää.

Kiehauta puolet vedestä. Lisää siirappi ja teepussi. Anna teen hautua vedessä vähintään puoli tuntia. Lisää loput vedestä, sitruunan mehu ja hiiva. Sekoita ja jätä huoneenlämpöön peiteltynä vuorokaudeksi.

Pese ja desinfioi simapullot. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pullota sima. Laita pullonkorkit kiinni löyhästi, jotta liika paine pääsee pulloista pois. Pääkäymisen jälkeen voit kiristää korkit paremmin kiinni, jotta hiilihappo pysyisi pullossa. Anna siman käydä huoneenlämmössä kolme päivää tai jääkaapissa noin viikon. Sima säilyy jääkaapissa säilytettynä noin viikon. Nauti kylmänä kauniissa säässä ja hyvässä seurassa. Kippis!

Vinkki: Jos sima on makuusi liian makeaa, voit lisätä tarjoiluvaiheessa siihen kivennäisvettä.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s