Pääsiäisjuustokakku

Ihanaa pääsiäistä kaikille! Tänä vuonna joudumme viettämään juhlaa erikoisissa oloissa, joten jokainen meistä kaivannee pientä piristystä pyhäpäivien ratoksi. Tämän kakun avulla sitä saat, takaan sen!
Pääsiäisjuustokakku eli sitruunainen juustokakku on ihanan kevyt, kirpeä ja mausteinen. Kookos, inkivääri, karvasmanteli ja täytteen keltaisen värin antava kurkuma luovat yllättävän makumaailman melko perinteiseen juustokakkuun.

Tämä resepti on gluteeniton ja kasvispohjainen. Jos haluat siitä täysin vegaanisen, käytä maitotuotteiden sijaan kasviperäistä tuorejuustoa ja rahkaa tai jugurttia. Itse koen, että pääsiäisen makuihin kuuluu rahkan happamuus ja täyteläisyys, joten siksi se valikoitui täytteeksi tähän kakkuun.

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös vegegelin käyttöä. Sitä kului tähän kakkuun kaksi pussukallista. Vegaanisen hyydykkeen käyttö on aivan yhtä helppoa (vai vaikeaa?) kuin tavallisen agaragarin tai liivatteen. Sen käytössä pitää vain olla vikkelä, sillä hyytymisprosessi alkaa jo kattilassa. Kahdella pussilla juustokakun täytteestä tuli kiinteä, mutta melko pehmoinen. Jos pidät kiinteämmästä kakusta, voit laittaa täytteeseen kaksi ja puoli pussia vegegeliä tai käyttää jotain muuta hyydykeainetta sen sijaan.

Täytteeseen tuli ripaus erittäin väririkasta kurkumaa. Jos et missään tapauksessa pidä mausteesta, voit jättää sen täytteestä pois ja korvata sen halutessasi keltaisella karkkivärillä. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan sitä, sillä se antaa kakkuun makoisan twistin.

Pääsiäiskakku (21 cm kakkuvuokaan, n. 8 hlölle):

Pohja:

 • 10-12 kpl sitruunaisia pikkuleipiä tai 200 g gluteenittomia keksejä
 • 3 rkl kookoshiutaleita
 • 0,5 tl kuivattua inkivääriä
 • 50 g sulaa rasvaa

Täyte:

 • 200 g tuorejuustoa
 • 200 g rahkaa
 • 2,5 dl kookoskermaa vatkattuna
 • 2 dl sitrushedelmien mehua, esimerkiksi 2 mandariinin, 1 sitruunan ja 1 limen mehut
 • 2 pss vegegeliä tai 6 kpl liivatelehtiä tai agaragaria (kts annostus pussista)
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 1 limen raastettu kuori
 • 1/3 tl kurkumaa
 • 1 tl vaniliinisokeria
 • 50 g ruokosokeria ja tilkka karvasmanteliöljyä TAI 50g mantelimassaa
 • 1 banaani

Vuoraa irtokakkuvuoan pohja voi- tai leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon mausteet sekä sula rasva. Sekoita hyvin ja painele tiiviisti kakkuvuokapohjaan. Laita kakku jääkaappiin kovettumaan.

Vatkaa (jääkaappikylmä) kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa hyvin sekaisin tuorejuusto, rahka, banaani ja sokerit ja karvasmanteliöljy tai mantelimassa niin, että täyte on tasaista. Sekoita joukkoon kookoskerma, kurkuma ja sitrushedelmien kuoret. Kuumenna sitrusmehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää vegegel tai liivatteet sen joukkoon. Sekoita kuumaa nestettä kunnes se kirkastuu. Lisää seos suoraan tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita täyte pohjan päälle ja peittele vuoka. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele kakku esimerkiksi sitrushedelmien paloilla, rouhitulla mantelilla ja mintun lehdillä.

Nautinnollisia herkkuhetkiä ja ihanaa pääsiäistä kaikille! Pysytään terveinä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s