Gluteeniton, vegaaninen ja hiivaton korvapuusti bostoncake style

Gluteeniton, vegaaninen ja hiivaton korvapuusti


Gluteenittomat, vegaanit, hiivattomat ja vähäsokeriset korvapuustit ovat tässä, olkaa hyvät!
Nämä tonton-pullat eivät sisällä juuri mitään ”pahaa”, mutta silti niiden maku on herkullinen! Pullissa on vehnäpullamainen rakenne, ne ovat täyteläisiä, meheviä, rapeita ja makeita. Siis kaikkea sitä, mitä pullalta haluaakin, mutta ilman syönnin jälkeistä vatsan kivistelyä. Härligt!

Kun aloin kehittää tätä reseptiä, ehtona pullille oli gluteenittomuuden lisäksi se, että niissä ei saa olla paljon lisättyä sokeria. Makeutus on tehty suurelta osin banaanilla, mutta hieman sokeriakin taikinaan piti laittaa, sillä muuten taikina ei olisi ollut pullamaisen makoisaa (testasin erän ilman sokeria, mutta silloin pullat eivät maistuneet enää pullilta).
Kananmunaa en pullien teossa tavallisestikaan käytä ja siksi päätin kyhätä taikinasta myös vegaanisen.

Pulla on mehevää ja täyteläistä.

Tästä taikinasta tulee noin 10 pullan bostonkakku. Täytteenä pullissa on perinteinen korvapuustitäyte. Sen lisäksi lisäsin täytteeseen hieman saksanpähkinää, joka antaa pullille ihanan rouskuvan suutuntuman ja täyteläisen maun.

Reseptivariaatioita:
Jos et välttele sokeria tai et pidä banaanista voit vallan mainiosti korvata ohjeen banaanit tavallisella sokerilla. Voit käyttää maissi-, riisi- ja perunajauhojen tilalla valmista gluteenitonta jauhosekoitusta. Jos haluat pähkinättömiä pullia, voit korvata mantelijauhot noin 0,5 desillä gluteenitonta jauhosekoitusta (tai peruna- tai maissijauhoilla) ja jättää täytteestä saksanpähkinät pois (voit korvata sen esimerkiksi kookoshiutaleilla, jos haluat). Jos et ole vegaani, voit käyttää kasvipohjaisten tuotteiden tilalla maitotuotteita.

Vähähiilihydraattinen korvapuusti

Gluteeniton, vegaaninen ja hiivaton korvapuusti Bostoncake style (noin 10 pullaa, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan):

Taikina:

 • 2 dl (110g) maissijauhoja
 • 2 dl (100g) kookosjauhoja
 • 1 dl (80g) tummia riisijauhoja
 • 1,5 dl (100 g) perunajauhoja
 • 1 dl (40 g) mantelijauhoja
 • 30 g (ruoko)sokeria
 • 3 dl mantelimaitoa
 • 100 g rasvaa sulatettuna
 • 1 muussattu banaani
 • 2 tl ksantaania
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl suolaa
 • 3 g kardemummaa

Täyte:

 • 1-2 banaania
 • 100 g kasvipohjaista rasvaa sulatettuna
 • kanelia
 • 1–2 kourallista rouhittua saksanpähkinää

Päälle:

 • pikeeri: 30-40 g tomusokeria ja tilkka vettä sekoitettuna vaaleaksi tahnaksi
 • rouhittuja saksanpähkinöitä

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon maito, sula rasva ja muussattu banaani. Voit vatkata taikinan sileäksi sähkövatkaimella, cutterilla tai käsin. Sekoittele taikinaa hetken aikaa niin, että se alkaa hieman kiinteytyä. Taikina on vehnätaikinaa löysempi.

Koska taikinassa ei ole hiivaa, sen voi kaulia täyttää ja paistaa heti. Taikina pitää kaulia elmukelmun välissä ja sen pintojen pitää olla kaulittaessa hyvin jauhotetut. Asettelin pöydälle kaksi elmukelmun palaa, jotta kelmua oli pinnalla tarpeeksi leveälti. Jauhotin pinnan maissijauholla, mutta voit käyttää jauhotukseen muutakin gluteenitonta jauhoa.
Levitä taikina jauhotetun elmukelmun päälle suorakulmaiseksi levyksi. Jauhota pinta ja peittele se elmukelmulla.
Ala kaulia taikinaa pitkäksi suorakulmioksi. Levyn pitkän sivun pituudeksi pitäisi tulla noin 50 cm. Taikina saa jäädä paksuudeltaan noin 3–5 milliseksi.

Taikinan rakenteen vuoksi täytteen rasva kannattaa sulattaa. Voit myös halutessasi muussata täytteen molemmat tai toisen banaanin, niin saat makeuden levittymään sisustaan tasaisesti. Jos et halua pullaan paljon banaanin makua, käytä vain yksi muussattu banaani täytteeseen.
Levitä rasva ja banaani taikinan päälle tasaisesti. Ripottele päälle kaneli, (pilkotut banaanit) ja rouhitut pähkinät.

Rullaa taikina niin, että alat nostaa itseäsi lähinnä olevalta pitkältä sivulta elmukelmua ylös autat näin taikinaa lähtemään rullalle. Työnnä taikina kelmun avulla koko matkalta rullalle. Painele saumapintaa hieman kiinni ja pyöräytä pötkö niin, että sauma jää vasten pöydän pintaa.

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele pohja ja vuoan reunat rasvalla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa taikinapötkilöstä noin 5 cm paloja.
Taikina on löysää, joten kannattaa puhdistaa veitsi taikinasta jokaisen leikatun palan jälkeen. Näin palojen leikkauspinta pysyy siistinä. Nosta palat varovasti veitsen avulla vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Voit voidella kakun vielä sulalla rasvalla varovasti pullasudin avulla tai lusikan kanssa tipotellen.

Paista pullia noin 40 minuuttia (tehokkaassa tai kiertoilmauunissa vähempikin paistoaika riittänee. Oma uunini vetelee aivan viimeisiään).

Kun pullat ovat hieman jäähtyneet, valuta päälle pikeeri ja ripottele päälle vielä saksanpähkinöitä tai kookoshiutaleita.

Tarjoile lämpinä. Jos et syö pullaa seuraavaan päivään mennessä paistamisesta, kannattaa loput siitä laittaa pakkaseen.

Herkullisia hetkiä tulevaan viikkoon! ❤

Gluteeniton, vegaaninen, hiivaton ja vähäsokerinen korvapuusti Boston cake style

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s