Porkkanahummus

Porkkanahummus

Jos haluat helppoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa, hummus on yksi go-to soosseista, joka kannattaa osata tehdä. Hummus on mahtava ruoka monimuotoisuutensa vuoksi; sitä voi käyttää levitteenä leipien päällä, täytteenä pitaleivissä tai hampurilaisissa, dippikastikkeena sipseille tai vihanneksille tai lisukkeena esimerkiksi salaateissa. Sen lisäksi sen makua on helppoa varioida, kun lisäät joukkoon punajuurta, pinaattia, paprikaa tai porkkanaa, kuten tässä ohjeessa.

Tämä porkkanahummus syntyi kaapin aarteista, kuten moni arkiruoka tällä hetkellä. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana antavat hummukselle kauniin keväisen oranssin värin. Älä kuitenkaan huolestu, jos sinulla ei satu olemaan juuri porkkanaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Voit korvata ne sillä, mitä kaapistasi tai pakastimestasi vain tällä hetkellä löytyy; herneillä, keitettllä punajuurella, paahdetulla paprikalla, paprikamausteella tai kurkumalla. Väri ja maku tulevat tietysti olemaan hieman erilaisia kuin tällä reseptillä, mutta takaan, että myös korvaavilla aineilla saat maukkaan lopputuloksen aikaan.


Öljyksi voit käyttää oliiviöljyä tai tavallista rypsiöljyä. Olen joskus korvannut hummuksen tahininkin pelkillä seesaminsiemenillä, jotka olen hakannut hienoksi ennen lisäystä kikherneiden joukkoon.

Porkkanahummus:

  • 1 paketti kikherneitä suolaliemessä (240–300 g)
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl tahinia tai 2 rkl seesaminsiemeniä jauhettuna
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä/oliiviöljyä/rypsiöljyä
  • 1–2 tl sitruuna- tai limemehua/omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori valkosipulin kynsi ja porkkana. Valuta kikherneet, mutta säästä vähän liotuslientä. Lisää kaikki aineet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi tahnaksi. Jos tahinin rakenne on mielestäsi liian paksu, voit lisästä joukkoon hieman kikherneiden liotuslientä tai öljyä. Maista ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Oma hummukseni meni ohrasalaatin joukkoon paahdetun kurpitsan ja lehtikaalin sekä porkkanoiden rinnalle. Hummus antoi salaattiin lisää ruokaisuutta ja ihanasti makua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s