Kookos-lohikeitto

ketokeitto, vähähiilihydraattinen lohikeitto

Mausteinen ja täyteläinen lohikeitto on mahtava vaihtoehto perinteiselle suomalaiselle lohisopallemme. Tämä kookosmaitopohjainen keitto on myös nopea valmistaa ja on hyvä paikka jemmata edellispäivän ’jämäkala’.
Keitto on myös kevyt, sillä siinä ei ole lisättyjä hiilihydraatteja. Se sopii mainiosti esimerkiksi lounaaksi työpäivän aikana, sillä syömisen jälkeen ei jää raskasta oloa.

Reseptivariaatiot: Olen käyttänyt ohjeeseen tekemääni punaista currykastiketta, mutta voit käyttää myös kaupan valmista currykastiketta. Eri kastikkeiden kanssa kannattaa maistella niiden tulisuusaste ennen kuin niitä tykittää täyttä määrää ruuan joukkoon. Tämä ohjeessa käytetty määrä on optimi keskivahvuisen kastikkeen kanssa.
Käytin reseptissä purjoa, mutta sen voi korvata kevätsipulilla.
Jos haluat vegaanisen keiton, jätä kalakastike pois ja korvaa lohi savutofulla. Savutofussa on ihana syvä, umaminen maku ja siksi se sopii mainiosti lohen korvaajaksi.

Kookos-lohikeitto (kahdelle):

 • 200 g ruodotonta lohta (valmiit kalapalat pakkasesta tai edellispäivän paistetusta kalasta tai raa’at kuutiot/palat)
 • 330 ml kookosmaitoa
 • 2 dl vettä
 • 7 cm pala purjoa
 • 1 valkosipulin kynsi
 • noin 10 g tuoretta inkivääriä
 • 1 tl kalakastiketta
 • 2 rkl soijaa
 • 3 kaffirlimetin lehteä
 • 4 (tasaista) rkl punaista currykastiketta (testaa vahvuus!)
 • 2 porkkanaa
 • 1/2 parsakaali
 • 1 rkl sitruunan- tai limen mehua
 • öljyä paistamiseen
 • päälle: korianteria

Pilko purjo, porkkanat, valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi ja kuullota niitä öljyssä currykastikkeen kanssa kattilassa muutama minuutti matalalla lämmöllä. Pilko porkkanat ja parsakaali itsellesi mieluisiksi suun myötäisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Paista hetki ja lisää sitten joukkoon kookosmaito, vesi, soija, kaffirilehdet ja kalakastike.

Anna keiton porista kymmenisen minuuttia tai kunnes vihannekset ovat itsellesi mieluisan kypsyisiä. Lisää lohi keiton joukkoon. Jos käytät raakaa lohta, varmista, että keitto on tarpeeksi kuumaa kun lisäät kalapalat keiton joukkoon. Pienet palat kypsyvät vain muutamassa minuutissa keiton lämmössä. Kypsän kalan voit lisätä keiton joukkoon ja vain odottaa, että palat lämpeävät tai sulavat.
Lisää lopuksi sitruunan- tai limen mehu ja sekoita. Tarkasta maku. Nosta keitto kulhoihin ja ripottele päälle tuoretta tai pakastettua korianteria (ja kevätsipulin tai purjon vihreiden osien ohutta silppua).

Hyvää ruokahalua! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s