Lempeä kikhernecurry (v,g)

Tämä pirteän värinen intialainen curry on maustettu lasten makunystyrät mielessä pitäen. Tässä suupielet keltaiseksi maalaavassa curryssa on reilusti makua, mutta se ei ole kuitenkaan tulinen.

Curryt ovat mielestäni hyvä ruoka tutustuttaa perheen pienimpiä mausteiden maailmaan. Tämän curryn siivittelemänä meillä päästiin esimerkiksi maistelemaan kokonaisia neilikoita (niin suurella innolla, että lapsia piti toppuutella nielemästä niitä kokonaisina). Aina makukokeilut eivät tietenkään pienille maistu, se on ymmärrettävää, mutta pienikin makupala mausteiden maailmasta on pieni erävoitto kohti kulinaarista elämää 😀 Tämä curry maistui hyvin ainakin 4-vuotiaalle ja 2-vuotias tykkäsi eritoten curryn kikherneistä ja sen maustamasta riisistä.

Jos teet currya aikuisille, voit käyttää siihen reilummin mustapippuria. Tähän versioon laitoin vain muutaman rouhaisun pippurimyllystä, mutta voit halutessasi maustaa curryn kokonaisilla mustapipureilla ja/tai chilillä, niin saat siihen enemmän potkua.

Lempeä kikhernecurry (neljälle):

 • 400 g kikherneitä
 • 400 g kukkakaalia
 • 2 isoa porkkanaa
 • 10 cm pala purjoa
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 0,5 dl neutraalia öljyä paistamiseen
 • 1 + 1 appelsiiniä
 • 20 g tuoretta inkivääriä
 • 1 kanelitanko
 • 2 tl kokonaisia kuminoita tai 1 tl jauhettua
 • 1 tl kardemummaa
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1,5 tl kurkumaa
 • 6 kokonaista neilikkaa
 • rouhittua mustapippuria
 • 1 tl suolaa
 • Tarjoiluun: basmatiriisiä

Laita kuivat mausteet pannuun öljyn kanssa ja kuumenna niitä miedolla lämmöllä kunnes mausteet alkavat avautua, elil niistä lähtee voimakas tuoksu. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu valkovipulin kynsi, inkivääri ja purjo. Kuullota miedolla lämmöllä minuutin ajan. Lisää joukkoon pilkotut porkkanat, kukkakaali ja kokonaiset kikherneet. Sekoita ja anna hautua viitisen minuuttia. Pese appelsiinit hyvin. Raasta toisesta kuori ja lisää se sekä appelsiinin mehu curryn joukkoon. Anna curryn hautua kunnes vihannekset ovat kypsiä.

Keitä riisi ja leikkaa toinen appelsiini lohkoiksi. Tarjoa curry riisin kanssa ja annostele jokaisen annoksen kylkeen appelsiinin lohko(ja). Ruuan päälle tuoreeltaan puristettu appelsiinin mehu antaa ruualle raikkaan ja makean maun.

Nautinnollista viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s