Gluteenittomat ja vegaaniset suklaa-kaura Cookiesit

Nämä pähkinäiset, suklaiset ja kauraisat cookiet ovat ns. ’one pot wonder’, eli näiden leivontaan ei kulu ajan lisäksi edes kulhojen pohjia – keksien tekoon tarvitset nimittäin vain yhden kulhon tai cutterin.

Suklaa-kaura cookiet ovat gluteenittomia ja vegaaneja. Jos et noudata erityisruokavalioita, voit halutessasi käyttää keksien tekoon maitoa sisältävää tummaa tai valkoista suklaata tai voita. Teff-jauhot voit korvata samassa suhteessa muilla gluteenittomilla jauhoilla (tavallisten jauhojen suhteesta en osaa sanoa, joten en lähde arvailemaan. Jos kokeilet, kerro millä suhteella sait onnistumaan :)).

Suklaa-kaura Cookiet (noin 15 kpl):

  • 100 g/ 2 dl kaurajauhoja
  • 100 g/ 2,5 dl saksanpähkinöitä
  • 50 g/ 2/3 dl teff-jauhoja
  • 100 g tummaa suklaata (Mieluiten 70-80%)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100g/ n. 1 dl ruokosokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g margariinia
  • 1 tl ksantaania
  • 2 rkl kaurakermaa tai -maitoa

Jos sinulla on cutteri, laita kaikki kuivat aineet siihen ja pyöräytä sekaisin tai kunnes saksanpähkinät ja suklaa ovat menneet pieniksi muruiksi. Lisää voi ja kauramaito- tai kerma ja sekoita tasaiseksi.

Jos sinulla ei ole cutteria, murskaa aivan aluksi saksanpähkinät karkeaksi murumaiseksi jauhoksi kulhon pohjalla esimerkiksi leivinpulikan avulla. Laita sitten jauhot, suola, ksantaani ja sokeri kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon pilkottu margariini ja kaurakerma tai -maito. Sekoita tai nypi niin että margariini ja neste sekoittuvat taikinaan täysin. Lisää pieneksi paloiteltu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Pyöräytä kämmenelläsi taikinasta 12 suurta tai 15 isohkoa palloa ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle väljästi. Paina keksejä hieman linttaan ennen paistoa.
Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti hyvän kahvin kera sisällä tahi luonnon helmassa 🙂

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s