Vähähiilihydraattinen vegaanikakku

Vähähiilihydraattinen vegaanikakku

Jos olet herkkusuu, mutta joudut syystä tai toisesta noudattamaan vähähiilihydraattista tai jopa lähes hiiihydraatitonta dieettiä, niin tässä on kakku, jolla voit nautiskella surutta. Se ei pidä sisällään yhtään lisättyä sokeria tai jauhoja.

Kakun makeuttajana toimii melko yllättävä raaka-aine: palsternakka. Palsternakka on kypsennettynä maultaan pehmeän makoisa, mutta sen maku ei ole kuitenkaan liian hyökkäävä. Siksi se sopii kakun mehevöittäjäksi ja makeuttajaksi mitä mainioimmin.

Kakku on kaiken lisäksi vegaaninen, eli myös kasviperäistä dieettiä noudattavat voivat nauttia tästä herkullisesta ketokakusta.

Vähähiilihydraattinen vegaanikakku

Koristelin kakun tulevaa äitenpäivää ajatellen soijakermavaahdolla, mustikoilla, rouhitulla mantelilla ja raastetulla appelsiininkuorella.
Omaan makuuni kakun päällä oleva kermavaahto oli tuhdin kakun kyytipojaksi hieman liikaa. Pelkät mustikat tai muut marjat kakun päällä riittävät hyvin kakun koristeeksi ja tukemaan sen makua. Kokeile esimerkiksi pilkottuja appelsiinin paloja, vadelmia, mustaherukoita tai viinimarjoja. Niissä kaikissa on sopivasti happoa ja luontaista makeutta, jotka sopivat kakun makumaailmaan erinomaisesti.

Kakku on erittäin helppo valmistaa: ainesosat vain surautetaan sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin ja taikina paistetaan kakkuvuoassa. Ei vatkailuja, taikinapaakkuja tai pelkoa kakun lässähtämisestä.
Voisiko sanoa, että niin helppoa, että lapsetkin sen osaavat! Kaikki isit voivat nakittaa lauantai-illan leivontavuoron siis perheen pienimmille, jos seuraavana päivänä on tarkoitus yllättää äiti korealla aamupalalla 🙂

Kakun tekoa pitää ennakoida vähintään muutama tunti, sillä kakkutaikinan sidosaine, eli liotetut pellavansiemenet tarvitsevat vähintään tunnin liotusajan. Kakun kannattaa antaa myös levätä ja jäähtyä ennen tarjoilua, sillä silloin sen rakenne on parhaimmillaan. Kakkutalkoisiin kannattaa siksi alkaa mieluiten jo päivää ennen tarjoilua.

Kakku on tiivis ja tuhti, joten siitä ei tarvitse siivuttaa yhtä henkeä kohden suurta palaa. Toiselle kierrokselle saattaa kuitenkin olla ottajia..

Ketokakku

Vähähiilihydraattinen vegaanikakku (kahdeksalle):

 • 200 g raastettua palsternakkaa
 • 1,5 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)
 • 150 g (vegaanista) rasvaa
 • 2 siivua appelsiinin kuorta
 • ripaus suolaa
 • 1 tl vaniljajauhetta (sokeriton)
 • (2 tl steviaa, jos haluat käyttää)
 • 100 g mantelijauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 0,5 dl vettä

Laita pellavansiemenet veteen, sekoita ja anna liota vähintään tunti, mielellään kolme tai pidempään. Pellavansiementen pitäisi tulla liotuksessa tiiviiksi massaksi, johon on muodostunut hieman ”limaa”.

Laita raastettu palsternakka ja rasva kattilaan. Paista matalalla lämmöllä hetki niin, että palsternakkaan tulee vähän väriä. Lisää joukkoon mantelimaito, vaniljajauhe, suola ja pestyt appelsiinin kuoret. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes palsternakat ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää sitten palsternakan joukkoon mantelijauhot, leivinjauhe ja liotetut pellavansiemenet (ja stevia).

Sekoita taikina tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä (jäähdytä taikina kunnolla jos laitat blenderiin).

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja sudi vuoan reunat rasvalla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

Koristele tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla, pilkotuilla hedelmillä ja/tai rouhituilla pähkinöillä. Anna mielikuvituksesi lentää koristelussa!

Nauti hyvässä seurassa kaffin tai teen kanssa.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille maailman äideille! ❤

Vähähiilihydraattinen vegaanikakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s