Villiyrttikaprikset eli pikkelöidyt voikukan nuput

Villiyrttikapris eli pikkelöidyt voikukan nuput

Yksi parhaista vinkeistä, joita olen villiyrttien käytöstä saanut, ovat nämä voikukan nupuista tehdyt villiyrttikaprikset. Niiden maku on juuri sellainen kuin kapriksella olla pitääkin: hieman katkera, runsaan suolainen ja pirskahtelevan etikkainen.

Villikapris antaa mahtavan makuryöpsähdyksen ruuan kuin ruuan joukkoon. Helpoiten alkuun sen käytössä pääsee varmaan kuitenkin niin, että käyttää sitä kuin tavallisiakin kapriksia, eli esimerkiksi pastan tai salaattien joukossa.

Villiyrttikapris antaa esimerkiksi tomaattisalaatin joukkoon syvän maun ja kauniin väriyllätyksen.

Tomaattisalaatti villiyrttikapristen kanssa
Helppo salaattitortilla saa villiyrttikapriksista mahtavan makupläjäyksen. Näitä voi valmistaa vaikkapa grillijuhliin ja syöjät voivat kasata omat tortillansa ’on the go’.

Jos haluat lukea voikukasta, sen ravintopitoisuuksista ja sen käytostä enemmän, löydät kirjoitukseni voikukasta täältä.

Voikukka on monipuolinen villiyrtti.

Huomio: Tämän ohjeen kaprikset eivät ole tarkoitettu pitkäaikaiseen säilytykseen, vaan ne ovat tarkoitettu käytettäviksi noin viikon tai parin sisään valmistamisesta. En halunnut hukuttaa voikukan ihanaa makua kokonaan etikkaan ja siitä syystä lisukkeen säilytysaika on lyhyempi kuin sokeroitujen ja täysin etikkaan säilöttyjen säilykkeiden. Tässä ohjeessa ei ole ollenkaan sokeria, koska se ei mielestäni kuulu kapriksen makuun muutenkaan. Tämä sopii siis hyvin myös karppaajien ruokavalioon.

Villiyrttikaprikset eli pikkelöidyt voikukan nuput:

  • Vettä ryöppäykseen
  • 6 dl voikukan nuppuja

Liemi:

  • 1,5 dl vettä
  • 4 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl suolaa

Pese ensin keräämäsi nuput kylmän veden alla. Kiehauta sitten suuri määrä vettä nuppujen ryöppäystä varten. Kun vesi kiehuu, lisää nuout joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele nuput kylmän veden alla.

Laita kattilaan liemiainekset ja kiehauta. Lisää nuput liemen joukkoon. Kaada valmiit kaprikset desinfioituun purkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin säilytykseen.

Villiyrttikaprikset eli pikkelöidyt voikukan nuput

Syö ja nauti villiyrttien mausta 🙂

P.s. Nämä palleroiset olivat jopa 2-vuotiaan mieleen! ❤

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s