Villiyrteillä täytetty ketotortilla (v,k,g)

Villiyrteillä täytetty ketotortilla sopii hyvin aamupalaksi tai raikkaaksi kesälounaaksi.

Rakastan erilaisia aamupaloja. Mielestäni suolainen, hieman hapan ja ehkä jopa vähän tulinen tortillarulla on aivan mahtava tapa aloittaa päivä. Tässä villiyrttitäytteisessä ketotortillassa on villin makukavalkadin lisäksi runsaasti proteiinia, kuituja ja vitamiineja – siis kaikkea mitä keho haluaa polttoaineekseen päivän touhuja varten.

Tortillat sopivat erinomaisesti esimerkiksi hitaaseen viikonloppuaamuun tai brunssille, mutta sellaisen saa väsättyä kasaan nopeasti myös arkiaamuna. Tortillan tekemiseen ei mene yhtään sen enempää aikaa kuin puuron keittämiseenkään!

Tämä täyte on vain yksi monista vaihtoehdoista, joilla voit täyttää aamupalatortillasi. Katso jääkaappiin tai takapihalle ja päätä sen mukaan, mitä sieltä löytyy, että millaisilla mauilla tämän aamun aloitat.

Käytin tämän tortillan pohjana mantelitortillaa. Jos haluat vegaanisen tortillan, suosittelen kokeilemaan siemen- tai cashewtortillaa. Näiden kaikkien ohjeet löydät aiemmasta blogipostauksestani, jossa olen vertaillut erilaisten ketotortillojen hyviä ja huonoja puolia.

Villiyrteillä täytetty ketotortilla (yhdelle):

  • 1/4 pala vähähiilihydraattista mantelitortillataikinaa
  • 2 rkl (vegaanista) maustamatonta jugurttia
  • 3 rkl idätettyjä mungpapuja
  • 1 porkkanan naatit
  • 6 kpl villiyrttikapriksia
  • pieni kourallinen isomaksaruohon lehtiä
  • (tuoretta punaista chiliä siivuina)

Kauli tortilla levyksi ja paista se kuivalla pannulla vaalean ruskeaksi. Sivele päälle maustamaton jugurtti ja kasaa loput raaka-aineista jugurtin päälle. Jos haluat, voit lurauttaa täytteiden päälle vielä hieman oliiviöljyä.

Kääräise rullalle, jos pystyt ja syö heti.. Omia tortillojani en saa koskaan rullalle. Syy löytyy ahnaasta luonteestani: täytän tortillan aina niin ääriään myöten täyteen, että päädyn syömään mega-tortillaani haarukalla ja veitsellä 😀

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s