Vegaaniset thai-ketonuudelit

Vegaaniset thai-ketonuudelit

Löysin shiratakin ja rakastuin! Lähes hiilihydraatiton nuudelinkorvike upposi minuun ainakin ihan täysin. Sen rakenne on juuri sitä, mitä thairuuan kyytipojaksi kaipaankin: limaista ja pitkää nuudelinauhaa. Jotkut ketoilijat ovat kertoneet, että tämä korvike ei maistu heille, sillä sen rakenne on limaista tai hyytelömäistä. Suosittelen lisäämään shiratakin johonkin aasialaisen kastikkeen, keiton tai lisukkeen joukkoon. Kun sen kanssa on sopivasti nestettä, rakennekin tuntuu ruokaan sopivalta. Shiratakista saa varmasti taiottua myös upean ramenin, mutta siihen palaan vähän myöhemmin..

Shirataki kannattaa muuten hankkia etnisestä ruokakaupasta. Siellä yhden paketin hinta on (ainakin Vaasassa) noin 1,6 euroa/200 g siivilöityjä shiratakeja. Erilaisissa super food -kaupoissa näistä saa maksaa helposti yli kaksi euroa, jollei enemmänkin.

Shiratakin lisäksi olin iloisesti yllättynyt, kun kaupan hyllyltä löytyi valmiiksi thai-marinoituja tofupaloja, joissa hiilareiden määrä oli todella alhainen (1 g/100g). Siitä se ajatus koko nuudelikulhoon lähtikin, kun tämän pystyi vieläpä tekemään töysin vegaanisena.
Pelkät marinoidut tofut eivät itsekseen kuitenkaan riitä maustamaan kastiketta ja nuudeleita, siksi sen lisäksi kastike maustetaan vielä reilusti thaikkumauilla.
Perusmaut, joita thairuuissa aina pyörittelen, ovat inkivääri, valkosipuli, soija, korianteri ja seesamiöljy. Näiden kombolla pääsee jo aika kivalle makumatkalle Thaimaahan.
Jos vasta opettelet mausteiden käyttöä, laita niitä kastikkeeseen vähemmän. Jos taas tykkäät makujen tykityksestä, käytä niitä oikein reilulla kädellä.

Reseptistä tulee noin kolme annosta (tai kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle).
Annoksen kokonaishiilihydraattimäärä on vaikea laskea tähän valmiiksi, sillä siihen voi käyttää eri vihanneksia ja mausteiden, etenkin soijan määrää määrittä oma makusi (hh 9,7/100g). Shiratakiannoksessa (200 g) on 3 g hiilihydraattia, tofupaketissa kokonaisuudessaan 1,8.
Toivottavasti saat tästä jotain osviittaa, jos haluat laskea itsellesi tarkemmat hiilarimäärät.

Safka syntyy nopeasti, joten se on loistava pelastaja arjen ärripurrinälkään.

Vegaaniset thai-ketonuudelit kolmelle:

 • 1 pkt thai-spiced tofua (So Fine)
 • 2 valkosipulinkynttä
 • pieni nippu kevätsipulin varsia
 • vihreitä vihanneksia, kuten parsakaalia, paksoita, kurkkua, kesäkurpitsaa. Halutessasi lisäksi sieniä tai pähkinöitä
 • iso pala tuoretta inkivääriä, raastettuna
 • 1-2 punaista chiliä
 • 1 lime lohkoina
 • 1/2 punttia tuoretta korianteria
 • 3 rkl soijakastiketta
 • seesamiöljyä paistamiseen ja maustamiseen
 • 150 g -200 g shiratakia/ruokailija tai annos

Valuta ja huuhtele shiratakit. Jätä siivilään. Pilko kaikki ainekset: kovapalkoiset vihannekset pieniksi, pehmeämmät voivat jäädä suuremmiksi paloiksi. Jos käytät kurkkua, voit poistaa siitä vetisen sisustan. Jätä kurkkuun vähä kuorta jäljelle. Thai-keittiössä kurkku on tavallinen raaka-aine lämpimienkin ruokien joukossa.
Pilko valkosipuli, kevätsipulin varret ja chilit pieniksi paloiksi.

Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää kuumaan öljyyn tofut ja paista hetki. Lisää sitten valkosipulit ja parsakaali (ja sienet). Paista noin minuutti. Lisää sitten muut vihannekset, soijakastike ja inkivääri ja paista kunnes vihannekset näyttävät kypsiltä. Lisää lopuksi joukkoon chilit, shirataki ja lisää vielä joukkoon hieman seesamiöljyä. Sekoita niin, että maut tarttuvat shiratakiin ja nuudeli lämpeää. Maista ja mausta vielä makusi mukaan. Voit jo tässä vaiheessa pirskotella nuudeleiden joukkoon vähän limemehua.

Annostele tarjoiluastioihin ja laita annoksen päälle reilusti korianteria ja muutama limelohko. Niiden lisäksi voit laittaa tarjolle vielä lisää pilkottua chiliä, soijaa ja kevätsipulin varsia, jos joku haluaa lisätä niitä vielä omaan annokseensa.

Syö ja nauti, niin minä ainakin tein!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s