Vähähiilarinen suklaa-juustokakku

Vähähiilihydraattinen suklaa-juustokakku

Eilen vietimme lastemme ’hääjuhlaa’ 😀 Sen kunniaksi poika tilasi kakkua ja pullaa, joten niitähän piti sitten leipoa. Halusin itsekin päästä suurena juhlapäivänä herkkuapajille, joten kehitin tämän helpon ja nopean vähähiilihydraattisen suklaa-juustokakun. Nimestään poiketen kakku ei kuitenkaan vaadi hyydyttelyjä tai turhaa odottamista. Se on hyvä, sillä vesi herahtaa kielelle jo tätä leipoessa!
Herkullisen maun lisäksi kakun meriitiksi voinee sanoa, että ’lapsikin sen osaa’ – sen verran paljon sain nimittäin vatkaus- ja mittausapuja pieniltä päivänsankareiltakin, että hekin totesivat, että kakku oli tooosi helppo väsätä.

Makeutuksesta
Kakun pohja on makeutettu erythritolilla eli karppisokerilla. Jos et noudata ketodieettiä tai vähähiilarista ruokavaliota, voit vallan mainiosti korvata karppisokerin tavallisella sokerilla.
Tykkään karppisokerista pienissä määrissä, mutta suurina määrinä siitä tuntuu jäävän vähän metallinen jälkimaku suuhun. Sen takia tässäkin kakussa olen käyttänyt pohjaan karppisokeria, mutta päällisen makeutuksena käytin muita raaka-aineita: taatelia, päärynää ja tummaa suklaata. Kyllä, niissä on enemmän hiilareita kuin karppisokerissa, mutta maun vuoksi pystyn ainakin itse joustamaan tässä. Jos olet erittäin tiukalla ketodieetillä, voit vähentää kakun hiilihydraattimäärää käyttämällä täytteen makeutuksena pelkkää karppisokeria.

Hiilihydraattimäärä
Tällä reseptillä tehdyssä kakussa on hiilihydraatteja yhteensä 68 grammaa. Kahdeksalle hengelle mitoitettuna yhdessä palassa on siis noin 8,5 grammaa hiilareita. Jos haluat vähentää hiilarimäärää, voit käyttää 85-prosenttisen tumman suklaan sijaan 90-prosenttista tummaa suklaata. Se vähentää kakun kokonaishiilihydraattimäärää lähes 30 grammaa (Lindtin 90-prosenttisen tumman suklaan hiilarimäärällä laskettuna).

Vinkki: Jos et jaksa alkaa paistelemaan kakkupohjaa, pelkkä kakun päällinen on niin herkullista, että se kelpaa sellaisenaankin jälkiruuaksi. Rouhi päälle vain vähän pähkinöitä ja suklaata ja herkku on valmis.

Vähähiilihydraattinen suklaa-juustokakku

Vähähiilihydraattinen suklaa-juustokakku (kahdeksalle):


Pohjaan:

 • 3 kananmunaa
 • 1 dl karppisokeria
 • 1,5 dl/75 g mantelijauhoja
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 0,5 tl ksantaania
 • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:

 • 0,5 dl vahvaa kahvia (ja tilkka rommia)

Päälle:

 • 2,5 dl kuohukermaa
 • 175 g tuorejuustoa
 • 40 g/4 kivellistä taatelia
 • 80 g kypsää päärynää
 • 60 g tummaa suklaata (85- tai 90-prosenttista)

Koristeeksi:

 • Kaksi pientä palaa tummaa suklaata
 • pieni kourallinen hasselpähkinöitä/saksanpähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm) ja voitele vuoan reunat.

Vatkaa karppisokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Tee täyte: Vatkaa kermavaahto ja lisää sen joukkoon tuorejuusto. Pilko päärynä, suklaa ja taatelit pieneksi hakkelukseksi. Lisää täytteen joukkoon. Voit lisätä halutessasi täytteeseen myös oikeaa vaniljaa.

Vähähiilihydraattinen suklaa-juustokakku

Kun kakkupohja on jäähtynyt, kostuta se kahvilla (jonka seassa on tilkka rommia/rommimaustetta). Laita pohja tarjoiluastialle ja levitä noin puolet täytteestä kakun päälle tasaisesti. Nostele sitten loput täytteestä kakun päälle nokareina.

(Anna kakun maustua ja vetäytyä hetki jääkaapissa)

Rouhi hasselpähkinät ja suklaa ja ripottele ne kakun päälle koristeeksi.

Nauti hyvän kahvin kanssa! Nautinnollista viikonloppua kaikille! ❤

Vähähiilihydraattinen suklaa-juustokakku

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s