Joulukakku

joulukakku

Tee joulukakku valmiiksi maustumaan jo tällä viikolla – jouluna se on valmis herkuteltavaksi. Helpon ja mausteisen joulukakun ohje löytyy täältä.

Kurpitsa-kookoskeitto ja mantelicreme

kurpitsakeitto

Jotain pehmeää, lämmintä ja iisiä viikon alkuun? Kokeile täyteläistä kurpitsa-kookoskeittoa kermaisen mantelicremen kanssa. Tämä keitto on maukas, mutta sen lisäksi myös täysin vegaani! Lue ohje täältä.

Isänpäivän suklaakakku

suklaakakku_isanpaiva2

Yllätä isä viikonloppuna herkullisella suklaakakulla, jonka täytteenä on mustikoita, vadelmia ja ihanaa mascarponevaahtoa. Helppo nakukakku syntyy nopeasti jopa perheen pienimmiltä. Lue kakun ohje täältä.

Punajuuri, Beta vulgaris

punajuuri

Tiesitkö, että punajuuresta löytyy muissakin väreissä kuin punaisessa? Entä miksi punajuurta ei kannata syödä raakana? Lue infoa punajuuresta ja sen käyttötavoista täältä.

Viikonlopun slowfoodia

possupata

Possupata valmistuu uunipadassa hiljaa poristen kuin itsestään. Ruoan valmistuessa ehtii käydä vaikka ulkoilemassa tai lukea kirjaa. Lue hitaasti muhivan possupadan ohje täältä.

Brunssille!

Viikonloppuisin on aikaa nauttia aamiaista pidemmän kaavan mukaan – jopa niin pitkän, että se venyy lounaaksi. Brunssille voi kutsua vaikka kaverit kylään, jolloin ruokaa voi tehdä yhdessä kuulumisten vaihtamisen lomassa. Maukkaalla, monipuolisella ja täyttävällä brunssilla jaksaa vaikka pitkälle iltaan asti. Lisäksi se tuo nautiskelijoilleen runsain määrin hyggeä, koska brunssilla on lupa syödä niin suolaista kuin makeaakin. Kokeile näitä perinteisiä ja vähemmän perinteisiä reseptejä jo vaikka tämän viikonlopun brunssilla!

kurpitsasämpylät
Kurpitsasämpylät
bananabread
Banaanikakku

 

aamupalatortilla
Aamiaistortilla

Viinerit

viinerit2

Kotikutoisten viinerien täytteeksi voi laittaa mitä vain. Jouluintoilija saattaa valita oman viinerinsä täytteeksi jo luumuhillon. Sadonkorjuusta jääneet kurpitsat taas antavat kanelin kanssa uudenlaisen syksyisen maun viinereihin. Lue viinerien valimistusohje täältä.

Hapanjuuri

Hapanjuuri

Hapanjuuri antaa leivälle makua ja lisää sen säilyvyyttä. Oman juuren tekeminen on helppoa, mutta sen elossa pitäminen saattaa olla hankalampi juttu. Lue lisää hapanjuuresta täältä.

Olut-ohraleipä

beerandbarley

Olut on mainio raaka-aine leivän leivonnassa. Se antaa leipään paahteista makua ja hieman makeutta. Kurkkaa makoisan olut-ohraleivän ohje täältä.

Kurpitsa-toscapiirakka

kurpitsakakku

Tämä ihanan pehmeä, maukas ja rapea piirakka maistuu kurpitsalta, mutta antaa jo lupauksen tulevasta joulusta. Lue ohje täältä.

Omenapiirakka

omenapiirakka

Ihana omenapiirakka kuuluu syksyn perusmakuihin. Lue ohje täältä.

Syyskuun lajiesittelyssä omena

omena
Klikkaa itsesi täältä Omenan ihmeelliseen maailmaan!

 

Omena-kinuskipiirakka

kinuski-omenapiirakka

Omenapiirakka itsessään on hyvää, mutta kun siihen lisätään vielä makea kinuski, nostaa se makuelämyksen aivan uudelle tasolle. Kurkkaa ohje täältä.